Menu

Zuinig rijden

Ondanks het grote aantal vrije kilometers heeft u er baat bij om zuinig te rijden. Dat scheelt u niet alleen in de kosten, ook voor het milieu is het beter. Door zuinig te rijden kunt u tot 10 procent besparen op het brandstofverbruik.

Rijstijl

Door uw rijstijl aan te passen en bewust bezig te zijn met autorijden, kunt u per jaar tot wel €280,- besparen op brandstof, mits u veel rijdt. Ook als u niet veel in de auto zit, kunt u tot €180,- besparen door zuinig te rijden. Enkele tips die u daarbij kunnen helpen:

  • Het is verstandig om zo snel mogelijk in een hoge(re) versnelling te rijden. De toerenteller en de brandstofverbruikmeter zijn goede hulpmiddelen hierbij.
  • Probeer met een constante snelheid te rijden. Indien u cruise-control heeft, kan de auto dit voor u doen.
  • Gaat u de snelweg op? Dan is het verstandig om uw snelheid te matigen. Als u 100 rijdt verbruikt u veel minder brandstof dan wanneer u 130 rijdt.
  • Moet u krabben in de winter? Het heeft geen zin om de motor alvast aan te zetten en deze stationair te laten draaien. Dat is niet alleen slecht voor de motor, ook is het zeer vervuilend voor het milieu.
  • Zachte banden hebben meer weerstand. Dat zorgt weer voor een hoger brandstofverbruik. Pomp uw banden elke twee maanden op (of controleer de bandenspanning).

Zuinig rijden staat ook wel bekend als Het Nieuwe Rijden. Bent u benieuwd of u een Nieuwe Rijder bent? Doe de test!

AdBlue

Infinity Car Rental draagt haar steentje bij, want onze bestelbussen zijn voorzien van AD Blue. AdBlue is een hoogzuivere ureumoplossing die de NOx-uitstoot van de dieselmotoren beperkt. AdBlue wordt bijgevuld in een speciale AdBlue tank in de bestelbussen. Naast minder uitstoot zorgt AdBlue er ook voor dat onze bestelbussen minder brandstof verbruiken.